Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy tematikai korlátoktól függetlenül összeírhassam gondolataimat, történeteimet, megoszthassam fotóimat, munkáimat, illetve egyéb, általam érdekesnek vélt dolgokat.
Kellemes időtöltést kívánok!

Címkék

Többi Zuzmóság

Kis hétköznapi elektronikai csoda

Még a múlt héten történt a dolog, ami alapjaiban megrendítette a technológiában amúgy is gyenge lábakon álló bizalmamat. Gondolkodtam, megírjam-e, hisz aki kicsit is ért a számítógépekhez, úgysem hiszi el. — Aki meg jobban ért hozzá az tudja, hogy ezek a masinák szó szerint bármire képesek!
A történethez tudni kell, hogy kedvenc képnéző programom az ACDSee 3.1-es verziója. Emellett egy Blazer 600-as szünetmentes táppal védem a gépet az áramingadozásoktól. — Igen, jól okoskodik a kedves olvasó: A kettőnek az ég világon semmi köze nincs egymáshoz. Vagy mégis?

Egy álmos hajnalon (09:30) a következő dologra lettem figyelmes: Miközben az ACDSee-vel épp a fotóimat böngésztem — épp a 4-6 megás képek thumbnailjeit olvasta be a program — a szünetmentes táp vad csipogásba kezdett. Na gondoltam, valamelyik szomszéd megint nekieshetett a flexxel a kerítésének, vagy épp hiltivel vág új előszobaajtót magának, de az éktelen csipogáson túl semmi nem utalt rá, hogy csapolnák a drága feszültséget. Mivel a táp kitartóan sikítozott, előrelátóan nekiálltam menteni a munkám és leállítani a gépet. Egyszer csak a vészjelzés abbamaradt. Remek gondoltam, akkor megint szuper az áram, ma sem maradunk delej nélkül. Szépen folytattam, ahol abbahagytam. Miközben ismét képeimet vizslatom, a táp megint elkezdett sipákolni. Úgy látszik, vág az eszem, mint a beretva, mivel rögtön gyanús lett a dolog, de olyan abszurd volt a gondolat, hogy szőr is felállt a hátamon. Egy próbát azért megért: Rögtön, ismét kikapcsoltam az ACDSee-t és csodák csodája: síri csönd lett.

Ezt nem hiszem el, ha valaki meséli, és gondolom, nekem sem hiszi el senki, de az eset bizony megtörtént. Még háromszor eljátszottam a dolgot: Elindítottam az ACDSee-t, elkezdte beolvasni a fotók thumbnailjeit, a táp sipákolni kezdett, kikapcsoltam az ACDSee-t a táp elhallgatott. A biztonság kedvéért nyomtam egy restartot, ami után a jelenség megszűnt.

Ha erre hozzáértő ember tud reális magyarázatot adni, szívesen hallgatom. De addig is tartom az álláspontom, miszerint a mai elektronika annyira bonyolult, hogy már semmilyen szakember nem mondhatja el magáról, hogy 100% pontossággal és teljes egészében érti és tudja, mi miért és hogyan működik, hiszen ma már a hétköznapi számítógépeink olyan fejlettek, hogy két évtizede egy egész kutatókomplexum megirigyelhette volna.

Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy hova tovább? Mi lehet még 10, 20 év múlva?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://migzuzmo.blog.hu/api/trackback/id/tr782886619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.