Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy tematikai korlátoktól függetlenül összeírhassam gondolataimat, történeteimet, megoszthassam fotóimat, munkáimat, illetve egyéb, általam érdekesnek vélt dolgokat.
Kellemes időtöltést kívánok!

Címkék

Többi Zuzmóság

Amiga 500 retro játék: Yo!Joe!


Két vagány, nagyvárosi csávó indul útnak, hogy megakadályozza a szövetkező gonosz erőket gonoszkodásukban. Öt világon keresztül kell szó szerint átverekedniük magukat, a csatlós ellenfelek hordáit ripityára verve, valamint magukkal a gonosz uralkodókkal megküzdve. A játék grafikája művészi szinvonalú, a zenéje pedig fenséges. A játék egyedül és párban is játszható, ilyenkor egymást segítve kell a pályákat teljesíteni. A játék hangulata utolérhetetlen, a maga nemében tökéletes. Ez a nem kicsit ömlengő hangnem abból ered, hogy a játék egyik kedvencem és ismerőseimmel páros módban számtalanszor végigjátszottam. A pályák tulajdonképpen izgalmas labirintusok végeláthatatlan szövevénye, amit csapdák, átjárók, létrák, lejtők és emelkedők, valamint nem utolsó sorban a legkülönfélébb ellenségek hada tölt ki. A magaslatokra felugrással, felkapaszkodással tudunk feljutni, a lejtőkön pedig stílusosan, "seggen" csúszva haladhatunk lefelé. :) A pályák teljesítése után hűséges óriásmadarunk hátán röpülve jutunk el a következő világba. A repülés közben összeszedett ankh-ok és a megmaradt életerő fejében életerőt és életeket nyerhetünk. Az egyes világok mind grafikailag, mind zeneileg nagyon karakteresek és jól eltaláltak, mint például a félelmetes elvarázsolt kastély, a dzsungelmélyi, ősi, azték város, a kínai pálya, félelmetes nindzsáival vagy a vad nagyváros, ahol többek közt lánccal felszerelt pánkok támadnak ránk. A küzdelmek során kis öklöcskénken és lábacskánkon kívül, amelyekkel végzetes ütéseket és rúgásokat osztogathatunk, még számos speciális fegyver áll rendelkezésünkre, amelyeket a pályákon itt-ott elrejtve szerezhetünk be. Ilyenek például a "suhogtató" (nuncsaku), "brutykos" (gumibot) valamint található még molotov-koktél, dobócsillag és nem utolsó sorban láncfűrésszel is apríthatjuk az ellent. Az egyes fegyverek különböző erősségűek és tulajdonságúak. Például a gumibottal kezünkben nem tudunk felkapaszkodni, viszont egy ütéssel végezhetünk az ellenséggel. A molotov koktél eldobásának távolságát, magasságát tudjuk irányítani, így veszedelmesen egyszerű fegyvert kapunk. A pályák rendkívüli gondossággal megrajzolt grafikája és egyedülálló zenéje a páros játékmenettel karöltve olyan hangulatot kölcsönöz a játéknak, amelyhez hasonlót azóta sem tapasztaltam egyetlen játéknál sem.
Szólj hozzá!

Címkék: retro játék Amiga500

A bejegyzés trackback címe:

https://migzuzmo.blog.hu/api/trackback/id/tr955127600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.